sobota 20. dubna 2013

Divoká kuchařka

Ráda chodím ven, zvlášť teď na jaře, všude všechno jásá a kvete. Když sluníčko začne hřát víc, sbírám zaječí zelí do salátu, vrhnu se na pampeliškový med a suším jahodové lístky na čaj. S podzimem pak trhám do kapsy šípky (na nachlazení) a u polních cest si svou cestu osladím u jabloní a hrušek...

Nedávno ke mě však doputoval odkaz na Divokou kuchařku a já valila kukadla, kolik se toho dá na louce slupnout. Tak schválně, napadlo vás někdy přidat do salátu sedmikrásky, kandovat violky, smíchat špenát se šťovíkem, dělat nápoj z jetele, přidat do boršče bolševník, udělat si vlastní kávovinu z čekanky, smlsnout si na rákosu, nebo petrklíči?

Na stránkách Divoké kuchařky najdete ke kytičkám všechno podstatné - kdy rostou, jak vypadají a voní, co z nich je jedlé, na co si dát pozor a několik receptů ke každé kytičce. Milé, že?

A kdo poznává chutné listy na fotce?
(Obrázek stažen z Divoké kuchařky)

Žádné komentáře:

Okomentovat